Polenta Festival
Resorts: Doues
Pro Loco area next to the playing fields
Choice of menu, costs vary depending on the products selected.
Sabato 5 luglio
ore 14.00 - inizio "24 ore di calcio"
ore 19.00 - cena con carni alla griglia, polenta e polenta concia
ore 21.00 - serata danzante con l'Orchestra "Loris Gallo" - ingresso libero
Domenica 6 luglio
ore 9.00 - inizio torneo 12 ore di palet “Trofeo Elviro Tutel e Dario Savioz”
ore 12.30 - pranzo con specialità a base di polenta
ore 15.30 - pomeriggio danzante con "Antonella Marchini" - ingresso libero
ore 19.00 - finale "24 ore calcio a 6"
ore 19.30 - cena con carni alla griglia, polenta e polenta concia
ore 21.00 - serata danzante con "Antonella Marchini" - ingresso libero
Animazione per bambini, gonfiabili e truccabimbi durante tutta la giornata.
Menù: gnocchi di polenta al ragù, crespelle alla valdostana con il Jambon alla brace di Saint-Oyen e i dolci preparati con farina di mais.
I costi variano a seconda dei prodotti scelti.
Contact
The Polenta Festival, a traditional event of the Aosta Valley summer.
In the past, polenta was eaten by our ancestors every day. Nowadays, the opportunity to eat it is slightly less frequent This festival provides the opportunity to rediscover it, cooked in various ways and accompanied by other food product delicacies.
- lots of polenta-based dishes
- 24 hours of football for athletes
- entertainment for children
- an event for the whole family
All the polenta preparations are made with corn from organic and sustainable cultivation, an ancient variety that today, thanks to a conservation project, has been rediscovered in all its qualities.